A 3 NAGY GIZAI PIRAMIS REJTÉLYE

A NAGY PIRAMISOK ÉPITÉSÉNEK INDITÉKA VALÓBAN A TEMETKEZÉS VOLT ?

A honlap frissített változata: www.piramisok.freewb.hu

A 3 nagy gizai piramis rejtélye
 
Több száz éve áll a viták középpontjában az ókori világ hét csodája közül egyedüliként megmaradt építmény, a nagy piramis. A vita alapja az, hogy nem bizonyított az építés időpontja, sem a technikája.
A szakemberek szerint legáltalánosabban elfogadott elmélet szerint a piramisokat kb. 4500 évvel ezelőtt építették kultikus vagy temetkezési céllal.
Ami kétségtelenül bizonyított:
-          a 3 piramis legalább 4500 éve áll, a legnagyobb kb. 2,5 millió m3 mészkő és gránit felhasználásával készült,
-          a piramisokat úgy építették, hogy a belsejükbe folyosókat és termeket építettek.
Az építés szempontjából közvetett bizonyítéknak tekintik:
-          a 3 piramison kívül még további legalább 100 piramis található, amelyek többsége bizonyítottan temetkezés céljából épült,
-          a piramis körül sok egyéb építmény (halotti templom, mellék-piramis, stb.) is található, ami azt bizonyítja, hogy a területet kultikus célra használták,
-          a környéken lévő ásatás feltárt építéssel kapcsolatos épületeket,
-          a piramisokban, vagy közvetlen környezetükben megtaláltak olyan feliratokat, festményeket, szobrokat, amelyek 3 fáraóhoz (Hufu, Hafré, Menkauré) köthetők,
-          fennmaradt néhány kisebb piramis építésének módszere, amit elfogadottnak tekintenek a nagyoknál is.
 
A tudósok szerint ez a történelmi igazság. És ha nem ?
Több olyan kérdés is felmerülhet, ami megkérdőjelezheti a fenti tényállításokat. Ezek:
-          nem tisztázott, hogy a puha rézszerszámokkal hogyan lehetett ilyen mennyiségben megmunkálni a gránit tömböket,
-          kérdés, hogy kerék, szállítóeszköz, csiga nélkül hogyan lehetett több millió kőtömböt szállítani és beépíteni, (a mai felszereltséggel sem merné elvállalni az építést egyetlen magyar építési vállalkozó sem)
-          temetkezési célra képes volt-e abban a korban egy ország gazdasága ilyen volumenű építkezésre (legalább 8000 embernek kellett évtizedeken keresztül dolgozni az építkezésen),
-          honnan tudták, hogy a homok alatt olyan gránitmező van, ami elbírja  az építmény súlyát,
-          a 3 piramist kb. 70 év alatt kellett felépíteni,
-          hogyan engedhették meg a későbbiekben nagyobb hatalmú fáraók, hogy a 3 nagy piramis mellé, ezekhez képest elenyésző méretű piramist építtessenek.
 
A kérdések miatt sok olyan „amatőr” elmélet született, ami a komolytalansága miatt a hivatalos elméletet erősítette. Egy feltételezést most én is közreadok:
Ma már elfogadott az a nézet, hogy nem kizárt idegen civilizációk kifejlődése a világegyetem más bolygóin, és az sem zárható ki, hogy a komoly nehézségek ellenére valamikor (esetleg évmilliókkal ezelőtt) egy expedíció eljutott a Földre is. Ha ez megtörtént, nyilván olyan jelet akart hagyni maga után, ami egyértelművé teszi a később kialakuló civilizáció számára, hogy itt jártak. Mi legyen ez a jel ?
1, Olyan építmény kell, ami akár több százezer éven keresztül ellenáll a természet támadásainak (földrengés, árvíz, stb.)
2, Mindig és biztonságosan meg lehet különböztetni a természeti képződményektől.
3, Segítségével meg lehet mondani, hogy az idegenek honnét jöttek, és esetleg azt is, hogy mikor.
Megfelel erre a célra a 3 piramis ? Igen, főleg akkor, ha mellétesszük negyedik tárgynak a Szfinx-et, a világ legnagyobb szobrát, aminek keletkezését a szakemberek is a piramisokkal azonos időpontra teszik. Nézzük meg a 3 piramis és a Szfinx elhelyezkedését:
giza.jpg 
És most nézzük meg az Orion csillagkép övének 3 csillagát:
orion.jpg
Tehát: a 3 feltűnő csillag „lemásolása” mutatja a szóba jöhető területet az égbolton, a Szfinx mutatja az idegenek kinézetét és a csillaguk pontos helyét. Ebben az irányban több csillag is van, talán a legalkalmasabb a Tyc 4767-01134-1 katalógusszámú, amennyiben a távolsága is elfogadható. (kis nyíl)
Miért pont Egyiptom ? A piramisok helyéről nézve a fenti csillagok a napéjegyenlőség napján éppen a zenitben állnak, tehát az építők biztosak lehettek benne, hogy megfelelően feltűnőek és összekapcsolhatók lesznek a piramisokkal. Egyiptom az emberiség fejlődése, valamint a piramisok megfigyelhetősége szempontjából is megfelelő helynek bizonyult.
 
Mikor történt ez ? Valószínűleg az egyiptomi civilizáció kifejlődése előtt, hiszen ők már a megtalált „isteni építmények” köré kultikus rendszert építettek, sőt a maguk lehetőségeivel megpróbálták azokat utánozni. Talán még attól is idősebbek, mint az emberiség által Afrikából megkezdett vándorlás, hiszen hasonló építményeket az ember másutt is megpróbált létrehozni. Mivel a csillagok is mozognak, pontos mérésekkel talán megállapítható lenne az építés időpontja.
 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 4
Heti: 14
Havi: 17
Össz.: 23 631

Látogatottság növelés
Oldal: A rejtély
A 3 NAGY GIZAI PIRAMIS REJTÉLYE - © 2008 - 2019 - piramisok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »